Renovatie en verduurzaming Woonboulevard in de Cramer

In opdracht van Retail Estates Nederland heeft 3DEM het ontwerpproces en realisatie begeleid ten behoeve van de renovatie en verduurzaming van Woonboulevard in de Cramer te Heerlen.

De woonboulevard is de grootste van zijn soort in Europa en trekt bezoekers van ver over de grens met België en Duitsland. Het eerste deel van de woonboulevard is in 1991 gerealiseerd en in de loop der tijd is de oppervlakte uitgegroeid tot 120.000 m². Het noord – westelijk deel van de woonboulevard bestaande uit 4 gebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van circa 24.000m2 was dan ook toe aan een revitalisatie.

Het project omvat 29 nieuwe entrees en reclame vlakken over twee verdiepingen, ruim 500m¹ luifels en 10.000m² gevelbekleding. De woonboulevard heeft een bezettingsgraad van 100% en uitgangspunt was om samen met het bouwteam te komen tot een ontwerp waarbij de overlast voor de winkeliers en de bezoekers tot een minimum beperkt zou worden en wat binnen budget kon worden gerealiseerd.

Aan de hand van een door 3DEM opgestelde faseringsplan is het werk binnen budget gerealiseerd en eind 2023 opgeleverd.

Onderstaande 2 afbeeldingen geven het resultaat weer. Links een foto van de entree voor de verduurzaming, rechts een foto van de entree na de oplevering van de verbouwing.

3 600x450
Renovatie en verduurzaming Woonboulevard in de Cramer

Opdrachtgever:

Retail Estates N.V

Expertise:

Verduurzamen & Revitaliseren

Dienstverlening:

Procesbegeleiding & Projectmanagement

Locatie:

Woonboulevard in de Cramer te Heerlen

Omvang:

29 nieuwe entrees, 500m1 luifels, 10.000m2 gevelbekleding